Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، سیدمحمود هاشمی رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی در نشست جنبش‌های دانشجویی و استکبار ستیزی استان البرز که بمناسبت روز ۱۶ آذر به صورت وبیناری برگزار شد، ضمن گرامیداشت روز دانشجو به تشریح استکبار و استکبار ستیزی پرداخت و گفت: واژه استعمار و استکبار از واژگانی است که به کرات همه نخبگان و آحاد مردم شنیده و از آن تنفر دارند چرا که با ظاهر آبادانی و امثالهم حضور پیدا می کند اما جز ذلت برای ملت ها چیزی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هاشمی در این نشست مجازی که ۱۲۰ نفر از اساتید دانشگاه ها در آن حضور داشتند، به بیان حضور آمریکا در ایران اشاره کرد و افزود: آمریکا از سال ۱۲۳۵ با توافقی که با ایران منعقد کرد در کشور ما سفارت و کنسولگری ایجاد کرد و بدنبال سیطره بود که البته با تصویب کنگره در سال ۱۲۶۱ رسما سفارت خانه در ایران راه اندازی و از سال ۱۲۹۹ نفوذ آمریکا در حوزه نفتی تا سال ۱۳۳۲ ادامه داشت اما از سال ۳۲ به بعد نفوذ آمریکا در حوزه سیاسی گسترش پیدا کرد و در ایران نخست وزیر و ...تعیین می کردند و عامل اصلی نفوذ آمریکا در این کشور و خصوصا در نیرو های نظامی، امنیتی و اقتصادی ساواک بود.

رئیس ستاد اجرایی بیانیه گام دوم انقلاب سازمان بسیج اساتید کشور به فلسفه گفتمان عدالت خواهی و استکبار ستیزی اشاره کرد و گفت: گفتمان استکباری در برابر گفتمان عدالت قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: استکبار ستیزی جزو مبانی انقلاب است و تعطیل پذیر نیست. در میان آرمان ها و اهداف بلند انقلاب اسلامی، استکبارستیزی از جایگاهی محوری برخوردار است به طوری که می توان این آرمان را صفت ذات انقلاب و جزو مفاهیم مُقوّم ماهیت آن قلمداد کرد و در صورت کنارگذاشتن استکبارستیزی، انقلاب اسلامی بدون تردید دستخوش تغییر هویتی خواهد شد.

رئیس بسیج اساتید دانشگاه ازاد اسلامی به فلسفه مکتبی استکبار ستیزی اشاره کرد و گفت: عدالت‌گرایی گفتمان اصلی پیامبران بوده است. بنابراین ماموریت همه پیامبران معرفی حقوق مردمان به عنوان انسان نه مومنان و کمک برای فهم و قیام عدالت در جامعه است تا در یک شرایط برابر هر کسی بتواند گفتمان حق را بشناسد و با اختیار در پی آن برود. خداوند همان گونه که گفتمان عدالت را گفتمان اصلی جامعه ایمانی قرارداده است، هر گونه گرایش به استکبار و یا استکبارگرایی را مردود دانسته و عذاب‌های خوارکننده دنیوی و اخروی برای مستکبران بیان کرده است.

 هاشمی در پایان گفت: یکی از شاخص های انقلابی مسئولین روحیه استکبارستیزی و عدالت محوری باید باشد و ‌اشرافیت همواره در برابر عدالت وگفتمان آن بوده و در کنار مستکبران قرار گرفته است. در اصطلاح قرآنی‌اشرافیت حاضر در قدرت است که پایه‌های مستکبران را استواری می‌بخشند و حقوق مستضعفان را به غارت و چپاول می‌برند و مسئولان باید بجد از این رذیله پرهیز کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشگاه آزاد انقلاب اسلامی بسیج آمریکا اساتید دانشگاه استکبار ستیزی بسیج اساتید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۵۱۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه تعریف «یهودستیزی» در آمریکا چه خطراتی دارد؟

به گزارش جماران از مرکز اطلاع رسانی فلسطین مشکل قانون جدید آن است که انتقاد از رژیم صهیونیستی به عنوان یک «کشور» دلیل کافی برای یهود ستیز شناخته شدن فرد یا گروه است چرا که اسرائیل به عنوان تجمعی یهودی شناسایی شده است. منتقدین تاکید دارند این قانون تاثیراتی منفی بر آزادی بیان عقیده در آمریکا خواهد داشت و باعث ترس در میان منتقدان سیاست‌های دولت رژیم صهیونیستی می‌شود.

تعریف توسعه یافته یهود ستیزی اولین بار در سال 2016 توسط «ائتلاف بین المللی بزرگداشت هولوکاست» انجام شد که تاکید دارد: یهود ستیزی هر تصور خاصی از یهودیان است که می‌تواند به عنوان نفرت از آنها بیان شود که از طریق بیان سخنان مختلف و حمایت‌های مالی علیه یهود یا غیر یهودیان یا املاک آنها و موسسات جامعه یهودی و نهادهای دینی آنها صورت پذیرد.

جیری نادلر نماینده دموکرات آمریکایی این قانون را گمراه کننده توصیف کرده که دارای تاثیرات منفی بر آزادی بیان عقیده است چرا که انتقاد از رژیم صهیونیستی یک مساله سیاسی است و نه نژاد پرستانه.

راس فرای نماینده جمهوریخواه آمریکایی در این خصوص گفت: مدت زمان زیادی گذشت تا کنگره برای دفاع از یهودیان آمریکا در برابر یهودی ستیزی در دانشگاه‌های آمریکایی وارد عمل شود.

اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا اعلام کرد نباید این قانون تصویب شود چرا که قانون فعلی فدرال از هر گونه اقدام نژادپرستانه، آزار و اذیت و یهود ستیزی منع می‌کند.

جرمی بن عامی رئیس لابی «جی استریت» از حامیان مهم رژیم صهیونیستی در آمریکا نیز تاکید کرد این سازمان با قانون پیشنهادی ارائه شده در کنگره مخالف است چرا که آن را یک رقابت سیاسی مطرح شده از سوی جمهوریخواهان تلقی می‌نماید.

مت گیتس دیگر نماینده جمهوریخواه کنگره آمریکا معتقد است تغییر دادن تعریف یهود ستیزی و توسعه آن آزادی بیان عقیده را محدود می‌کند.

دانشجویان آمریکایی در آوریل گذشته یک جنبش دانشجویی بی سابقه راه اندازی کردند که توقف همکاری دانشگاه‌های آمریکا با رژیم صهیونیستی و پایان دادن به سرمایه‌گذاری در اراضی اشغالی یا شرکت‌های حامی اشغالگری اراضی فلسطین خواسته اصلی این جنبش است.

این اعتراضات به دانشگاه‌های مهمی چون هاروارد، جرج واشنگتن، نیویورک، ییل، موسسه فناوری ماساچوست و نورث کارولینا توسعه یافته است.

دانشجویان بازداشت شده در این اعتراضات متهم به یهود ستیزی و نفرت پراکنی علیه یهودیان شده‌اند که البته با مخالفت دانشجویان مواجه شده و تاکید دارند دانشجویان یهودی در دانشگاه‌های آمریکا مورد تعرض قرار نگرفته‌اند.

 موسسات حقوقی و مدنی سال گذشته میلادی نسبت به پذیرش تعریف یهودی ستیزی مورد تاکید ائتلاف بین المللی بزرگداشت هولوکاست در سال 2016 به سازمان ملل متحد هشدار دادند و تاکید کردند چنین اقدامی انتقاد از سیاست‌های دولت رژیم صهیونیستی را تضعیف می‌نماید.

این قانون در صورت تصویب نهایی در مجلس نمایندگان باید در مجلس سنای آمریکا نیز به تصویب برسد و پس آن به دولت جو بایدن ارائه می‌شود تا به عنوان قانون لازم الاجرا به موسسات آموزشی و نهادهای مجری قانون ابلاغ شود.

اگر این قانون اجرایی شود احتمالاً رهبران جنبش دانشجویی در دانشگا‌ه‌های آمریکا به اتهام یهود ستیزی تحت پیگرد قرار می‌گیرند و ممکن است این آغازی برای مقابله با هر گونه جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین در آینده باشد.

دیگر خبرها

  • گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا فراگیر شده است
  • توسعه تعریف «یهودستیزی» در آمریکا چه خطراتی دارد؟
  • ظلم ستیزی علیه صهیونیست‌ها جهانی شده است
  • کمربند انسانی معترضان آمریکایی برای دفاع از غزه/«ما آزاد نیستیم!»
  • کمربند انسانی معترضان آمریکایی برای غزه/ «ما آزاد نیستیم!»
  • اعلام پذیرش دانشجویان و اساتید تعلیقی و اخراجی آمریکا، حرکتی هوشمندانه و انقلابی است
  • مجالس شهدا میدان مقدس و اطهر حضرت فاطمه(س) است
  • بایدن: دانشگاه جای یهودستیزی نیست
  • واکنش بایدن به خیزش دانشجویی
  • رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: این اعتراضات دانشجویی نیست، تروریسم است